Албена


Почивка в Албена
Албена
   Албена е един от най посещаваните  курорти  на нашето северно черноморие. Албена  е разпожена  северно от гр. Варна и заема една от наи -  привлекателната брегова ивица на север от Варна и на юг от нос Каварна. Албена през  Средновековието:  в този  залив са съществували два кладенеца с чиста вода и местните жители са изкарвали прехраната си, като са продавали тази вода в Несебър, където не е имало такава. Курортът Албена е основан през 1958г., той  е най - големият в България. Широкият, шесткилометров плаж, е защитен чрез дюните си и е смятан за най-добрия по ивицата заради приятната температура на водата - 24С/75F и многобройните слънчеви дни. Всички плажове са безплатни за гостите на комплекса. Със своите 34 хотела (2,3,5 звезди), с капацитет 14 900 легла, курортът става доста населен по време на пиковия сезон.


СПА услуги:

 Екологично чист курорт, свеж въздух, кристално чиста морска и минерална вода, лечебни билки, разнообразни натурални продукти и перфектно организирани медицински и балнеологичен център, в които работят висококвалифицирани специалисти.
Спортна база "Албена" е една от най-големите спортно-възстановителни бази в страната. Прекрасната комбинация от професионални спортни съоръжения, модерни хотели с високо качество на обслужване, възможности за СПА и прекрасно съхранена природа прави Албена притегателен център за любителите на спорта от много националности и всички възрасти през всеки сезон от годината. Сьс своята уникална многофункционална спортна зала, 7 футболни игрища, лицензиран терен за хокей на трева, конна база, многобройни тенис кортове, басейни и богата гама от съоръжения за водни спортове Албена предлага на своите гости възможности за практикуване на 42 вида спорт.
Бизнес туризъм: Конгресен център “Албена” осигурява подготовката, организацията и провеждането на конгресни и делови прояви и координира в рамките на комплекса всички дейности, обслужващи тези прояви.

Барове и ресторанти


Албена предлага голямо разнообразие от ресторанти. Заведенията се отличават едно от друг със своеобразна атмосфера, начин на посрещане и обслужване на своите гости. Курортът разполага с 30 хотелски ресторанта, 4 сладкарници, 4 механи, 3 коктейл-бара на самата пясъчна ивица и много снекбарове и бирарии. Видове кухня: българска национална кухня, китайски ресторант, класическа френска и средиземноморска кухня, рибни специалитети.
Вариете Театър Албена ще Ви привлече със своята невороятна архитектура, ексклузивни цветове и необикновен интериор. Ще ви очарова с екзотична програма, разнообразни меню и коктейли, както и с увеселителни те си възможности.


Транспорт до курорта:

Автогара Албена обслужва маршрутите до Варна, Добрич, Балчик и Каварна. През летните месеци транспорт по тези направления има на всеки 30 - 60 минути. Също така до Албена можете да стигнете от София и с автобусите на  големите фирми за автобусни превози, които пътуват всеки ден.

Транспорт в курорта:
- мини влакчета – всеки ден от 8-20ч.
- автобуси от All Inclusive клубовете до плажа и обратно на всеки 30 мин. (всеки ден от 10 – 17.30 ч.)
- такси - поръчката на такси може да се извърши по телефона от хотела или бара




Вижте по-голяма карта